Vijesti

Stiže Windows 11Microsoft je 24. lipnja 2021. predstavio poboljšanu inačicu operativnog sustava (OS) Windows 11. W11 bi uskoro trebao, ne zna se točno kada, zamijeniti Windows 10.

Prema Microsoftu, W11 je prilagodljiviji i jednostavniji za upotrebu, 40 posto manji, koristi manje CPU-a i poboljšane je performanse.  Multitasking je poboljšan i bolje prilagođen korisnicima.  W11 uči o korisničkim preferencijama i prilagođava sustav, a to donekle dovodi u pitanje privatnost korisnika.  W11 se može koristiti s tipkovnicom ili zaslonom osjetljivim na dodir. Tvornice hardvera već se prilagođavaju novom sustavu. Microsoft Teams omogućuje vam brzo povezivanje s ljudima bez obzira na uređaj na kojem se koristi. Poboljšali su grafičke performanse pa bi igrači trebali biti zadovoljniji, a Xbox Game Pass nudi pristup više od 100 igara.

Sljedeće minimalne performanse potrebne su za instaliranje W11 na računalo: CPU min 1GHZ s 2 ili više jezgri, 4G RAM-a, 64-bitni, 64 GB tvrdog diska, UEFI, Microsoftov račun i pristup internetu.

Windowsi postoje već 35 g.  i najčešći su korišteni OS.


Predstavljanje W11:


Promo video:


MatrixWeb.info