Vijesti

Poplava malvera


Prema posljednjim istraživanjima, IT-sigurnosnog instituta AV-TEST iz Magdeburga u Njemačkoj, objavljenima krajem studenog 2021. registriran je značajan porast malvera u posljednjih 12 mjeseci.

Svakodnevno su zabilježili više od 450 000 novih malicioznih programa i potencijalno neželjenih aplikacija. Na godišnjoj razini to je više od  164 milijuna ili svakih 5″ jedan.

Sustav koji su napravili prati pojave sigurnosnih prijetnji te ih uspoređuje u sljedećim područjima: E-pošta, nove malver prijetnje, sumnjive mrežne stranice prema nastavcima među kojima se ističu .com itd. Kroz tzv. Osobnu nadzornu ploču web portala AV-ATLAS možete dodavati, premještati ili uklanjati grafikone, kartice i tablice. Za dodavanje elementa na nadzornu ploču pritisnite na gumb odgovarajuće komponente. Za uređivanje početne stranice, aktivirajte način uređivanja klikom na gumb u donjem desnom kutu te će osobna nadzorna ploča biti spremljena na trenutnom korištenom pregledniku.

Istraživanje upućuje na potrebu zaštite računala i opreznog postupanja na mreži te obraćenja pozornosti na mailove koje dolaze, posebno ako su od nepoznatih ili sumnjivih izvora.

Istraživanje i nadzornu ploču proučite putem poveznice AV-ATLAS.